maanantai 9. marraskuuta 2015

Hedelmäinen chia-kookosmalja


Blogin ensimmäiseksi reseptiksi valikoitui kermainen mutta samalla ihanan raikas chia-kookosmalja! Toimii loistavasti aamupalana, välipalana tai jälkiruokana, ja soveltuu täydellisesti piristämään marraskuun harmaita päiviä. :)



Herkun valmistaminen on todella helppoa ja ainoa aikaa vaativa osuus on chia-siementen turvottaminen vanukkaaksi. Itse tykkään laittaa siemenet turpoamaan nesteeseen aamulla ja nauttia valmista chia-vanukasta iltapalalla. Toinen vaihtoehto on turvottaa siemeniä yön yli, jolloin vanukasta pääsee syömään aamiaisella. Ohjeeni mukaan valmistettua vanukasta tulee melko reippaasti, mutta ylijääneen osuuden voi esim. sekoittaa smoothien joukkoon tai syödä vaikka sellaisenaan. Valmis vanukas säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.  



Hedelmäinen chia-kookosmalja (1 annos)

n. 1 dl soijajogurttia (oma suosikkini tähän reseptiin on Alpron mantelin tai kookoksen makuinen soijajogurtti)
- 2-3 rkl makeuttamatonta hedelmäsosetta (käytin tällä kertaa Bonnen persikkasosetta)
- 3-4 rkl valmista chia-kookosvanukasta* (ohje alla)
- n. 3 rkl pieniksi kuutioiksi paloiteltua persimonia sekä granaattiomenan siemeniä  (myös muut hedelmät soveltuvat hyvin)
- koristeluun kookoshiutaleita

1. Lusikoi suuren lasin pohjalle soijajogurttia.
2. kaada päälle hedelmäsosetta.
3. Lusikoi hedelmäsoseen päälle valmista chia-kookosvanukasta.
4. Ripottele pinnalle hedelmäpaloja ja kookoshiutaleita. Nauti heti.



Chia-kookosvanukas*

- 1 purkki (200 ml) kookoskermaa (esim. Santa Marian Extra Creamy Coconut Milk)
- n. 3 rkl chia-siemeniä

1. Kaada kulhoon kookoskerma ja mittaa joukkoon chia-siemenet.
2. Sekoita ja anna siementen turvota jääkaapissa n. 15 minuuttia.
3. Sekoita syntynyttä vanukasta ja tarkista koostumus: jos vanukas on kovin juoksevaa, lisää hieman chia-siemeniä.
4. Jätä vanukas tekeytymään muutamaksi tunniksi (tai yön yli).


Chia-siemenille riittää periaatteessa lyhyempikin turvottaminen. Itse olen kuitenkin huomannut, että liian lyhyt turvotusaika aiheuttaa toisinaan vatsanväänteitä. Siksi tykkään turvottaa siemeniä kaikessa rauhassa. :) 



Ps. Jos granaattiomenan siementen irrottaminen tuottaa päänvaivaa, kannattaa vilkaista esim. tämä lyhyt video. Toimi ainakin omalla kohdallani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti