keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Lehtikaalipasta ja pekaaniparmesaani



Tämän vuoden eräitä parhaimpia ruokalöydöksiä ovat olleet Vihreän Härän kotimaiset härkäpaputuotteet. Ne sisältävät runsaasti proteiinia ja ovat siis oiva lisä gluteenittomaan kasvisruokavalioon. :) Ja mikä tärkeintä, ne ovat todella maukkaita! Olen ollut erityisen ihastunut gluteenittomaan härkäpapupastaan, jossa on härkäpavun lisäksi tattarijauhoa. Pasta on itsessään niin herkullista, että se pääsee parhaiten oikeuksiinsa yksinkertaisilla lisukkeilla höystettynä. Lisäksi pastan korkean proteiinipitoisuuden (13 %) ansiosta ruokaan ei välttämättä tarvitse miettiä muuta proteiininlähdettä. 






Tällä hetkellä yksi suosikkiruoistani on lehtikaalipasta. Yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet - härkäpapupasta, lehtikaali, aurinkokuivatut tomaatit, sipulit sekä hyvä oliiviöljy - luovat tavattoman herkullisen kokonaisuuden! Vaikka et olisi lehtikaalin ylin ystävä, rohkenen silti suositella kokeilemaan tätä reseptiä, sillä lehtikaalin maku pehmenee pannulla paistettaessa. Valmistusvaiheessa myös oliiviöljyä kannattaa lorauttaa reilusti, jotta ruoka ei jää kuivaksi.

Käytin tällä kertaa pastassa irtomyynnistä ostettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, joita ei ole säilötty öljyyn.  Jos käytät vastaavia tomaatteja, liota niitä vedessä 20-30 minuuttia* ennen pilkkomista. Ei kannata säikähtää jos tomaatit jäävät hieman koviksi, ne nimittäin pehmenevät pannulla. :)








Mielestäni ehdottomasti paras lisuke lehtikaalipastalle on pähkinäparmesaani, johon tulee pähkinöiden lisäksi oluthiivahiutaleita (myydään myös nimellä ravintohiivahiutaleet). Hiivahiutaleita löytyy ainakin luontaistuotekaupoista sekä Ruohonjuurista. Ne sisältävät paljon B-ryhmän vitamiineja ja tuovat ruokaan täyteläistä, hieman juustoista makua. Törmäsin ensimmäistä kertaa pähkinäparmesaanin ohjeeseen Chocochilin blogissa, jossa parmesaani tehdään manteleista ja cashewpähkinöistä. Oma suosikkiparmesaanini syntyy kuitenkin pekaanipähkinöistä, sillä niissä on mielestäni ihanan paahteinen ja pehmeä maku. :) Toki voit käyttää myös muita pähkinöitä! Parmesaanin tekeminen onnistuu hyvin esim. sauvasekoittimen teholeikkurikulhossa. Voit myös kokeilla käyttää tavallista sauvasekoittimen terää.
 






Lehtikaalipasta (2 annosta)

- 150-200 g lehtikaalia
- n. 7 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä paistamiseen 
- n. 4,5 dl härkäpapupastaa + suolaa ja öljyä keitinveteen
- 3 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- pinnalle hyvää oliiviöljyä

1. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi (tarvittaessa liotetut*) aurinkokuivatut tomaatit.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada pannulle reilu loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan.
3. Kaada lehtikaalit pannulle sipulien joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.
4. Keitä härkäpapupastaa noin neljän minuutin ajan vedessä, jossa on loraus öljyä ja suolaa. Huom! Pakkauksessa ilmoitetulla keittoajalla pastasta tulee liian kypsää tähän ruokaan. Ole siis tarkkana, ettet keitä pastaa ylikypsäksi.
5. Kaada kypsä pasta siivilään ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kaada tämän jälkeen pasta pannulle lehtikaalien ja sipulien joukkoon. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit.
6. Mausta pasta sirtuunamehulla, suolalla ja ripauksella mustapippuria. Kuumenna hetki.
7. Kaada valmiin pastan päälle loraus hyvää oliiviöljyä. Tarjoile pekaaniparmesaanin kanssa.     



pekaaniparmesaani

- 1,5-2 dl pekaanipähkinöitä
- 3 rkl oluthiivahiutaleita
- reippaasti suolaa myllystä

1. Kaada pähkinät ja hiivahiutaleet esim. sauvasekoittimen teholeikkuriin. Lisää suola ja hienonna. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
2. Säilytä valmis parmesaani jääkaapissa.








Gluteenitonta härkäpapupastaa ja muita Vihreän Härän tuotteita voi ostaa ainakin Vegekaupoista, Ruohonjuurista sekä Punnitse ja Säästä -myymälöistä. Olen törmännyt tuotteisiin myös joissain isoissa marketeissa, kannattaa siis pitää silmät auki. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti