Tämän vuoden eräitä
parhaimpia ruokalöydöksiä ovat olleet Vihreän Härän kotimaiset härkäpaputuotteet.
Ne sisältävät runsaasti proteiinia ja ovat siis oiva lisä gluteenittomaan
kasvisruokavalioon. :) Ja mikä tärkeintä, ne ovat todella maukkaita! Olen ollut
erityisen ihastunut gluteenittomaan härkäpapupastaan, jossa on härkäpavun
lisäksi tattarijauhoa. Pasta on itsessään niin herkullista, että se pääsee
parhaiten oikeuksiinsa yksinkertaisilla lisukkeilla höystettynä. Lisäksi
pastan korkean proteiinipitoisuuden (13 %) ansiosta ruokaan ei välttämättä
tarvitse miettiä muuta proteiininlähdettä.
Tällä hetkellä yksi
suosikkiruoistani on lehtikaalipasta. Yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet
- härkäpapupasta, lehtikaali, aurinkokuivatut tomaatit,
sipulit sekä hyvä oliiviöljy - luovat tavattoman herkullisen
kokonaisuuden! Vaikka et olisi lehtikaalin ylin ystävä, rohkenen silti
suositella kokeilemaan tätä reseptiä, sillä lehtikaalin maku pehmenee pannulla
paistettaessa. Valmistusvaiheessa myös oliiviöljyä kannattaa lorauttaa reilusti, jotta ruoka ei jää kuivaksi.
Käytin tällä kertaa
pastassa irtomyynnistä ostettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, joita ei
ole säilötty öljyyn. Jos käytät vastaavia tomaatteja, liota niitä
vedessä 20-30 minuuttia* ennen pilkkomista. Ei kannata säikähtää jos
tomaatit jäävät hieman koviksi, ne nimittäin pehmenevät pannulla. :)
Mielestäni ehdottomasti paras lisuke lehtikaalipastalle on pähkinäparmesaani, johon tulee pähkinöiden lisäksi oluthiivahiutaleita (myydään myös nimellä ravintohiivahiutaleet). Hiivahiutaleita löytyy ainakin luontaistuotekaupoista sekä Ruohonjuurista. Ne sisältävät paljon B-ryhmän vitamiineja ja tuovat ruokaan täyteläistä, hieman juustoista makua. Törmäsin ensimmäistä kertaa pähkinäparmesaanin ohjeeseen Chocochilin blogissa, jossa parmesaani tehdään manteleista ja cashewpähkinöistä. Oma suosikkiparmesaanini syntyy kuitenkin pekaanipähkinöistä, sillä niissä on mielestäni ihanan paahteinen ja pehmeä maku. :) Toki voit käyttää myös muita pähkinöitä! Parmesaanin tekeminen onnistuu hyvin esim. sauvasekoittimen teholeikkurikulhossa. Voit myös kokeilla käyttää tavallista sauvasekoittimen terää.
Lehtikaalipasta (2 annosta)
- 150-200 g lehtikaalia
- n. 7 aurinkokuivattua tomaattia
- n. 7 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä paistamiseen
- oliiviöljyä paistamiseen
- n. 4,5 dl härkäpapupastaa +
suolaa ja öljyä keitinveteen
- 3 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
myllystä
- pinnalle hyvää oliiviöljyä
1. Poista lehtikaaleista kovat
lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi (tarvittaessa
liotetut*) aurinkokuivatut tomaatit.
2. Hienonna sipuli ja
valkosipulinkynnet. Kaada pannulle reilu loraus oliiviöljyä ja kuumenna.
Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan.
3. Kaada lehtikaalit pannulle
sipulien joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.
4. Keitä härkäpapupastaa noin neljän minuutin
ajan vedessä, jossa on loraus öljyä ja suolaa. Huom! Pakkauksessa
ilmoitetulla keittoajalla pastasta tulee liian kypsää tähän ruokaan. Ole siis
tarkkana, ettet keitä pastaa ylikypsäksi.
5. Kaada kypsä pasta siivilään
ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kaada tämän jälkeen pasta pannulle
lehtikaalien ja sipulien joukkoon. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit.
6. Mausta pasta sirtuunamehulla,
suolalla ja ripauksella mustapippuria. Kuumenna hetki.
7. Kaada valmiin pastan päälle
loraus hyvää oliiviöljyä. Tarjoile pekaaniparmesaanin kanssa.
pekaaniparmesaani
- 1,5-2 dl pekaanipähkinöitä
- 3 rkl oluthiivahiutaleita
- reippaasti suolaa myllystä
1. Kaada pähkinät ja
hiivahiutaleet esim. sauvasekoittimen teholeikkuriin. Lisää suola ja hienonna.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
2. Säilytä valmis parmesaani
jääkaapissa.
Gluteenitonta härkäpapupastaa ja muita Vihreän Härän
tuotteita voi ostaa ainakin Vegekaupoista, Ruohonjuurista sekä Punnitse ja
Säästä -myymälöistä. Olen törmännyt tuotteisiin myös joissain isoissa
marketeissa, kannattaa siis pitää silmät auki. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti